NVIDIA a devenit cea mai valoroasă companie din lume depașind Microsoft și Apple!

publicat in 19/06/2024 00:01

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Si … iata ca, nimeni alta decat NVIDIA a ajuns in sfarsit cea mai valoroasa companie din lume. Si cu siguranta se va mai mentine acolo o vreme, asadar sa ne bucuram ca ne-am pastrat banii investiti si in actiunile acestei companii fiindca trendul de AI e inca in avantajul lor (al nostru). Evaluarea bursieră este de 3.300 de miliarde de dolari, plus 178% de la începutul acestui an.

Nvidia a fost principalul beneficiar al creşterii cererii de cipuri care pot antrena şi rula modele puternice de inteligenţă artificială generativă, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI. În mai puţin de doi ani, s-a transformat dintr-o companie de 300 de miliarde de dolari, care se confrunta cu o supraofertă de cipuri exacerbată de o criză a criptomonedelor, într-una dintre cele mai puternice companii de tehnologie din lume, cu alţi giganţi din Silicon Valley făcând coadă pentru a obţine cele mai recente produse ale sale.

Faţă T3 fiscal 23, în T2 24, cel mai recent trimestru, compania şi-a dublat veniturile, dar profitul a crescut de 2,4 ori. Pe seama estimărilor medii veniturile au urma să crească la 110,6 mld. dolari în anul fiscal curent şi 145,9 mld. dolari în următorul.

Principalul segment de activitate este reprezentat de centrele de date, iar veniturile au crescut cu 427% de la an la an. Analiştii estimează că arhitectura Nvidia este prezentă în aproximativ 98% din centrele de date care utilizează procesoare grafice (GPU).

A doua companie, evident MICROSOFT, compa ie de care, dupa cum stiti am repetat in nenumarate randuri, inclusiv la MAIOR ARMY Meet-up de anul trecut ca e o companie formidabila, cu potential de crestere foarte mare, dovada ca a crescut incredibil de mult in ultimii 2 ani MAI ALES datorita trendului de AI prin achizitia OpenAi dar si datorita celorlalte divizii din portofoliu.

Apple, ramane pe podium, scazand pe locul al 3-lea si asta fiindca de cativa ani nu a mai reusit sa vina cu nimic nou si wow pe piata, n-au facut nici achizitii importante, iar capitalizarea e inca sus MAI ALES datorita rasfumpararilor masive de actiuni, fara de care ar fi fost de mult iesita de pe podium. Ramane de vazut pe viitor daca lanseaza ceva pe AI sau daca se regandesc din mou la un iCar pe care l-au tot promis dar au tot amanat, dar fara acest proiect, sau altceva wow, Apple nu va mai fi ce a fost vreodata.

PS: Pe pozitia 4 se afla Google, o companie gigant pe care o stim cu totii si care din punctul meu de vedere va avea mult de castigat datorita AI-ului chiar daca DEOCAMDATA pare ca nu au demonstrat nimic semnificativ pe partea asta, INSA, sa nu uitam ca Google, la fel ca Microsoft sunt niste companii gigant care, la cate achizitii au facut, e cam imposibil sa existe un nou trend important si sa nu-l calareasca si ei intr-o forma sau alta.

Va astept pe DISCORD-ul de pe Maior Army.ro sa analizam impreuna noile companii care se vor afla in top 5-to 10 in perioada urmatoare, fiindca NU UITATI ca banii se fac depistand companii NEPOPULARE si verificand daca acea nepopularitate este sau nu este permanenta! Si asta fiindca daca gasiti acele companii nepopulare, a caroror nepopularitate NU este permanenta, ati gasit diamantul si veti putea face profituri frumoase!

Click aici pentru a vedea beneficiile pachetului PLATINUM cu acces pe DISCORD si pentru link-ul de inscriere!

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.



Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
175 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Informatii confidentiale

Informatii confidentiale – Informatii de orice natura privitoare la un emitent sau la valorile mobiliare emise de acesta, inaccesibile publicului sau care nu au devenit inca publice si a caror divulgare ar putea influenta pretul sau alte aspecte ale tranzactiilor cu valori mobiliare ale emitentului sau ale societatilor comerciale asociate ori ale celor in care emitentul detine o pozitie majoritara.

Vezi toți termenii



ROCA Industry - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 06/09/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9728 RON +0.03 %
1 USD 4.476 RON -0.09 %
1 GBP 5.8944 RON -0.03 %
1 CHF 5.3165 RON +0.45 %
1 CAD 3.3163 RON +0.00 %
1 AUD 3.0155 RON +0.13 %
1 NOK 0.4218 RON -0.12 %


Statistici site
Total membri 1480
Activi azi 1
Membri online 0